Zonnepanelen reiniging 

Direct en vrijblijvend

Graag zo gedetailleerd als mogelijke omschrijving. Dit is van belang voor een goede kostenberekening. Denk aan materiaalkeuze, afmetingen, locatie en werkomstandigheden.

De beste tijd voor het schoonmaken van zonnepanelen

De maanden april tot en met oktober zorgen normaal gesproken voor de meeste opwek van je zonnepanelen. Daarom is het slim om de zonnepanelen aan het begin van de lente schoon te laten maken. Het op tijd schoonmaken van de zonnepanelen zorgt voor een optimale opbrengst. Laat de zon maar komen!

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen doe je ongeveer eens per 5 jaar. Vaak is dat voldoende. Kijk hierbij wel goed naar de weersomstandigheden. Als het weinig regent, is het verstandig om de zonnepanelen wat vaker te reinigen. Of wanneer er veel bladeren op je dak vallen of de panelen besmeurd zijn met vogelpoep. Vaak zie je zelf wanneer het schoonmaken van de zonnepanelen nodig is. 

Professioneel laten reinigen van zonnepanelen

Wees altijd voorzichtig bij het schoonmaken van zonnepanelen. Een kras is snel gemaakt en je dient speciaal water (osmose) te gebruiken waar geen kalk in zit. Ook is het belangrijk om goed veiligheidsmateriaal te hebben. Wij raden daarom aan de schoonmaak van je zonnepanelen uit te besteden. Je hoeft het niet elk jaar te laten doen. Al met al heb je weinig onderhoud aan je zonnepanelen. Houd ze schoon en profiteer van een goed rendement. Zo bespaar je flink op je energierekening!  

Don’ts bij zonnepanelen schoonmaken

Wij raden aan het schoonmaken uit te besteden en niet zelf aan de slag te gaan. Mocht je tóch besluiten je zonnepanelen zelf schoon te maken, let dan in ieder geval op de onderstaande punten. 

  1. Ga niet op de zonnepanelen staan of zitten. Probeer zo min mogelijk op de zonnepanelen te leunen. 
  2. Gebruik geen hogedrukspuit. Zonnepanelen schoonmaken met een hogedrukspuit is niet verstandig. De hoge druk van het water kan het glas en de kabels beschadigen.
  3. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen, maar maak gebruik van ontkalkt water (osmose water). Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Bovendien kunnen bijtende schoonmaakmiddelen  voor krassen en vlekken zorgen. 
  4. Gebruik zachte poetsspullen. Kies niet voor schuursponsjes of krabbers.
  5. Gebruik geen zout water of kraanwater (kalk). Dit kan op het zonnepaneel achterblijven en een negatieve invloed op de opbrengst hebben. Zonnepanelen schoonmaken kan met osmosewater.

Erkend Vakwerk 

Aannemersbedrijf STERK beheerst alle disciplines die u van een gerenommeerd aannemersbedrijf mag verwachten. Doordat wij al jaren werken met een groot en vast team hebben wij veel vakspecialisten aan boord. Als ingewerkt team werken we efficiënt en hebben alle kennis en ervaring in huis om van ieder project een succes te maken.

  • Vakbekwaamheid & ervaring
  • Klanttevredenheid
  • Financiële gezondheid

Uiteraard met de hoogste kwaliteitsnormen, noch tegen een scherp tarief. Ongeacht of het een particulier of zakelijke afname betreft.

 

Vraag nu een offerte aan

bijvoorbeeld: 100 m2 aan binnenwanden stucen
Bijvoorbeeld: ik zoek een stukadoor die 100 m2 wanden kan stucen. Ondergrond is oud stucwerk en de gewenste afwerking is glad pleisterwerk.